Ingrediënten voor 4 personen

  •  

Tips voor het schillen

  • Was de asperges zorgvuldig.
  • Zet ze voor het schillen ruim een half uur in koud water.
  • Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant.
  • Schil de asperges royaal met een dunschiller rondom. Zeker twee keer rond, dakpansgewijs.
  • Leg de asperges tot de bereiding opnieuw in het koude water.

Koken

  • Leg de asperges in het water en kook deze 10 minuten (de asperges moeten onder water liggen).
  • Kook ondertussen de krieltjes in 15 minuten gaar.
  • Kook de eieren ongeveer 8 minuten, pel deze en snijd ze fijn.
  • Snijd de ham in blokjes
  • Smelt de boter langzaam zacht zodat deze niet bruin wordt.
  • Serveer de asperges op een schaal, verdeel de ham en het ei erover. Als laatste schenk je de gesmolten boter er over heen.

Tip: Maak van de schillen en de uiteinden van de asperges een aspergebouillon.