Ingrediënten voor 4 personen
Tips voor het schillen
- Was de asperges zorgvuldig.
- Zet ze voor het schillen ruim een half uur in koud water.
- Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant.
- Schil de asperges royaal met een dunschiller rondom. Zeker twee keer rond, dakpansgewijs.
- Leg de asperges tot de bereiding opnieuw in het koude water.
Koken
- Leg de asperges in het water en kook deze 10 minuten (de asperges moeten onder water liggen).
- Kook ondertussen de krieltjes in 15 minuten gaar.
- Kook de eieren ongeveer 8 minuten, pel deze en snijd ze fijn.
- Snijd de ham in blokjes
- Smelt de boter langzaam zacht zodat deze niet bruin wordt.
- Serveer de asperges op een schaal, verdeel de ham en het ei erover. Als laatste schenk je de gesmolten boter er over heen.
Tip: Maak van de schillen en de uiteinden van de asperges een aspergebouillon.